lauantai 16. helmikuuta 2013

Ruusupyörrekakku ystävälle



Tässä vielä toinen herkkupala ystävänpäivän jälkimainingeissa. Hempeä ruusupyörrekakku maistuu raikkaalle sitruunalle ja makoisalle valkosuklaalle. Lisäksi kakun sisällä piilee yllätys: kakkupohja on värjätty pinkiksi pastavärillä. Värjätty pohja antaa räväkän säväyksen muuten niin herkkään kakkuun. Pastavärejä löytyy ainakin kakkutarvikeliikkeistä. Ne värjäävät vahvasti, joten annostele ensin varovasti esimerkiksi hammastikun kärjellä ja lisää tarvittaessa väriä.

Värjätty kakkupohja yllättää kakun maistelijan.

Kuorrutin kakun pastavärillä värjätyllä kermavaahdolla täyttäen koko pinnan pyörteisillä ruusukkeilla. Pursotukseen löytyy vinkkiä esimerkiksi tästä videosta.



RUUSUPYÖRREKAKKU

Kakkupohja:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
½ dl perunajauhoa
¾ tl leivinjauhetta
tippa vaaleanpunaista pastaväriä

Kostutus:
½ sitruunan mehu
1 dl vettä
2 rkl sokeria

 
Täyte:
150 g valkosuklaata
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori 
2 dl vispikermaa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa 
2 rkl sokeria
1 dl lemon curdia

Kuorrutus:
5 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
tippa punaista pastaväriä

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pieni kakkuvuoka.
  2. Vatkaa munat ja sokerit paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
  4. Lisää jauhoseos munavaahtoon siivilän läpi, varovasti nuolijalla nostellen. Lisää pieni tippa punaista pastaväriä ja sekoita väri tasaiseksi.
  5. Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla.
  6. Anna kakkupohjan jäähtyä vuossa viitisen minuuttia ja kumoa pohja sitten sokeroidulle leivinpaperille pöydälle. Anna jäähtyä.
  7. Valmista kostutus puristamalla sitruunan mehu, sekoittamalla vesi ja sokeri joukkoon ja kuumentamalla seosta hieman, jotta sokeri liukenee nopeammin.
  8. Valmista täyte: Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai jaksoittain mikrossa mikronkestävässä kulhossa. Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä ja raasta siitä kuori raastimen hienolla terällä. Vaahdota kerma pehmeähköksi vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto edelleen sähkövatkaimella sekoittaen, jotta saat tuorejuuston sekoittumaan täysin kermaan. Mausta seos sokerilla ja sitruunan kuorella. Kaada valkosuklaa seoksen joukkoon voimakkaasti sekoittaen.
  9. Leikkaa kakkupohja sahalaitaisella veitsellä kolmeen osaan. Nosta alimmainen pohja tarjoiluvadille ja aloita kakun täyttäminen.
  10. Kostuta kakkupohjat sitruunalientä pullasudilla sivelemällä ja täytä ne ensin ohuesti lemon curdilla ja sitten valkosuklaatäytteellä.
  11. Anna kakun tekeytyä kylmässä löyhästi kelmulla peitettynä seuraavaan päivään.
  12. Valmista kuorrutus vaahdottamalla kerma vaahdoksi. Mausta kerma sokerilla ja vaniljasokerilla. Ota puolet kermasta erilleen ja värjää se tipalla punaista pastaväriä.
  13. Kuorruta kakku ohuesti valkoisella kermavaahdolla veitsellä tai lastalla levittäen.
  14. Laita kermat pursotinpussiin, jossa on tähtipäätylla. Laita kermat pursotuspussiin siten, että pussin toiselle sivulle tulee valkoista ja toiselle punaista kermaa.
  15. Pursota kakku kauttaaltaan täyteen kierremäisiä pursotuksia. Aloita kakun keskeltä tai reunoilta ja jatka säännönmukaisesti koko kakku täyteen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti