torstai 14. helmikuuta 2013

Herkullista ystävänpäivää!

Amerikkalaisessa ruokablogiavaruudessa surffailu tuotti idean valmistaa ystävänpäiväksi suloinen hidden heart-kakku. Samaa piilotetun sydämen ideaa voi hyödyntää myös muffineihin ja kuppikakkuihin (esimerkki löytyy täältä). Punainen sydän kakun sisällä näyttää aika veikeältä, mutta ei ole vaikea valmistaa. Kypsennä vain etukäteen punainen taikinaosuus, josta sitten otetaan muotilla piilotetut sydämet suklaakakun sisälle.

HIDDEN HEART -SUKLAAKAKKU

Voit tehdä punaisen kakun jo etukäteen edellisenä päivänä tai samana päivänä siten, että se ehtii jäähtyä ennen kuin siitä muotoillaan sydämiä suklaakakun sisälle.

Punainen taikina:
100 g voita tai margariinia
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 dl sokeria
ripaus vaaleanpunaista pastaväriä

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Voitele ja jauhota pieni vuoka, esim. suorakaiteen mallinen leipävuoka.
  3. Sulata rasva mikrossa mikronkestävässä kulhossa tai kattilassa liedellä.
  4. Mittaa jauhot ja leivinjauhe pieneen kulhoon ja sekoita sekaisin.
  5. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kulhossa sähkövatkaimella vatkaten paksuksi vaahdoksi.
  6. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoja ja rasvasulaa nuolijalla nostellen. Lisää sekoituksen loppuvaiheessa lusikan kärjellinen pastaväriä (väri on todella värjäävää, laita mieluummin vähän ja sitten lisää tarvittaessa). Sekoita myös väri tasaiseksi.
  7. Kaada taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunin ala/keskitasossa noin 20-25 minuuttia, kunnes kakku on kypsää.
  8. Anna jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa kakku. Anna jäähtyä.

Suklaataikina:
150 g taloussuklaata
150 g voita tai margariinia
3 rkl kaakaojauhetta
1 ¼ dl vehnäjauhoja
¾ tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1 ½ dl sokeria

  1. Laita uuni kuumenemään 175 asteeseen.
  2. Voitele ja jauhota suorakaiteen mallinen leipävuoka.
  3. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa.
  4. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään.
  5. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  6. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Lisää myös jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan.
  7. Leikkaa jäähtyneestä punaisesta kakusta pienellä sydänpiparimuotilla paksuja sydämenmallisia paloja. Jos kakun pinta on saanut paistettaessa ruskeaa väriä, leikkaa ohut kerros paistopintaa sydämistä pois.
  8. Levitä noin ½ taikinasta vuokaan. Asettele sydämet nurinpäin (pyöreä puoli vuoan pohjaan päin, sydämen kärki ylöspäin) taikinaan, aivan rintarinnan ”jonoksi”. Jätä päädyistä hieman tyhjää. Kaada loppu taikina varovasti sydänten päälle vuokaan.
  9. Paista kakkua uunin alatasossa noin 45 minuuttia.
  10. Anna kakun jäähtyä hieman vuoassaan ja kumoa.

2 kommenttia:

  1. Kiva idea! :)Pitää varmaanki olla tarkkana, että tietää missä kohti sydämet sijaitsee, että osaa leikata sopivat palat.

    VastaaPoista
  2. Eikö olekin aika hauska ystävänpäivään sopiva kakkuvinkki :) Periaatteessa sydänosuus pitäisi jatkua läpi kakun, kun asettelet sydämet ihan rinnakkain, jolloin taikinaa ei pääse valumaan väliin. Itse ainakin leikkasin summanmutikassa kypsän kakun ja kaikkiin viipaleisiin osui sydän. Teimme myös ystävänpäivän leivontakurssilla kakkua eikä sielläkään ollut ongelmia leikkaamisessa. Eli pitäis onnistua aika helposti!

    VastaaPoista