tiistai 25. syyskuuta 2012

Aamiainen aasialaisittain

Jo menneen sunnuntain aamiaisen eksotiikkaa: kookosmaitoon ja riisijauhoihin valmistettuja lettuja, granaattiomenatimantteja ja kookos-limekinuskia, olkaa hyvät!


KOOKOSLETUT

2 dl riisijauhoja
½ tl suolaa
1 rkl ruoko- tai fariinisokeria
3 kananmunaa
3 dl kookosmaitoa

Paistamiseen:
rypsiöljyä

Tarjoiluun: 
1 granaattiomena
  1. Sekoita riisijauhot, suola ja sokeri kulhossa sekaisin, lisää munat ja kookosmaito. Vispilöi hyvin tasaiseksi taikinaksi. Anna turvota 15 minuuttia.
  2. Sillä välin puolita granaattiomena poikittain. Painele puolikkaan kuorta ja raaputa lusikalla punaisia siemeniä kulhoon. Granaattiomenan neste on hyvin värjäävä ja yleensä sitä roiskuu tässä toimenpiteessä kiitettävästi seinäkaakeille ja kaapinoviin :) Käytä isoa kulhoa, jonka sisässä voit tehdä siementen rapsutus -operaation. Siivoa sotkut heti.
  3. Valmista kookos-limekinuski alla olevan ohjeen mukaan.
  4. Paista ohukaispannulla öljyssä pieniä lettuja. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.
  5. Rakenna annokset letuista, graanaattiomenan siemenistä ja kookos-limekinuskista. Koristele annos halutessasi limetin viipaleilla.
Granaattiomena hurmaa ulkonäöllään, maku taasen ei ole kovin voimakas.

KOOKOS-LIMEKINUSKI (aika pieni määrä, voit tehdä myös tupla-annoksen)

1 dl kookosmaitoa
3 rkl ruoko- tai fariinisokeria
1 rkl limetin mehua
  1.  Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan ja keitä sekoitellen n. 10 minuuttia, kunnes kastike paksunee hieman. Itse jätin kastikkeen aika juoksevaksi tarkoituksella. Mitä kauemmin keität, sitä enemmän kastikkeesta haihtuu vettä, kuiva-ainepitoisuus kasvaa ja kastike paksunee.
  2. Jäähdytä ja tarjoile lettujen kanssa.

3 kommenttia:

  1. Moi Riikka
    Onks tää nyt vietnamilaista vai thaita?

    VastaaPoista
  2. Moikka Tylle! Tää on varmaan sellaista fuusio-aasialaista :)

    VastaaPoista
  3. Löysin tämän reseptin sattumalta selaillessani.
    Teinkin näitä sitten aamupalaksi, tosin käytin vähemmän kananmunaa. Lopputulos oli todella herkullinen! Koomosmaito maistui ihanasti ja riisijauhot eivät olleet liian hallitsevan makuisia (kuten olisi tapahtunut perus vehnä/ohrajauhoja käyttäessä).
    Tarjoilin itse herkun omenasoseen ja pähkinärouheen kanssa ja aamupala oli täydellinen :)

    VastaaPoista