maanantai 16. heinäkuuta 2012

Snickersin ystävän helppo jäätelökakku

Bongasin pari viikkoa sitten Hesarin ruokasivuilta herkullisen näköisen Snickers-jäätelökakun ohjeen. Repäisin ohjeen tietysti talteen tulevaisuutta varten, ja sopiva tilaisuus tulikin vastaan, kun viikonloppuna oli tiedossa kahvitteluvieraita ja pääsin kokeilemaan tuota taivaallisen kuuloista herkkua. Hesarin ohjeen lisäksi vilkuilin vinkkejä Marien ruokablogista (uskomattoman hieno kuorrutus tuossa kakussa, en ehtinyt kokeilemaan sitä tällä kertaa). Jäätelökakun valmistus on todella helppoa, ja pakastimessa odottava jäätelökakku on myös mukava yllätysvierasvara.

Tämä on pala taivasta: suklaata, kinuskia, jäätelöä ja pähkinöitä!

SNICKERS-JÄÄTELÖKAKKU

1 ½ l vaniljajäätelöä
150 g suolapähkinöitä
2 kpl Maraboun double nougat -patukkaa (tai muuta suklaata)
1 prk valmista kinuskikastiketta

Koristelu:
75 g tummaa suklaata
suolapähkinöitä

  1. Paloittele jäätelö kulhoon ja anna pehmentyä 5-10 minuuttia, kunnes massa muistuttaa pehmistä.
  2. Raasta nougat-patukat karkeaksi raasteeksi. Pidä patukoita ennen raastamista pakastimessa. Jähmettynyttä nougatia on helpompi raastaa.
  3. Vuoraa suorakaiteen mallinen vuoka kelmulla.
  4. Kokoa kakku lusikoimalla vuoan pohjalle ensin sentin kerros pehmeää jäätelöä, sitten nougat-raastetta, suolapähkinöitä ja kinuskikastiketta. Lusikoi vuokaan taas jäätelökerros ja sitten muita täytteitä. Toista kerrokset vielä pariin kertaan, tee päällimmäiseksi jäätelökerros.
  5. Nosta vuoka jäätymään pakastimeen, ainakin 3-4 tunniksi.
  6. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa jaksottain.
  7. Kumoa kakku tarjoiluastiaan.
  8. Valuta sulaa suklaata kakun päälle ja koristele suolapähkinöillä.
  9. Nauti esimerkiksi kahvin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti